שרירן -מסתיר שחלה

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

01/11/2011 | 17:11 | מאת: גילי

כבר כחצי שנה עם כאבי מחזור שהולכים וגוברים (כרגע מחזור סדיר, אחרי תקופה של איחורים או הקדמות חוזרות). כל החודש יש אי נוחות בצד ימין ותחושת דקירות באגן בעיקר בצד ימין. בשני המחזורים האחרונים יש הקרנת כאב גם לירך ימין. בחודש האחרון זה היה ממש תחשת צריבה בכל הבטן התחתונה כמעט עד הברך. בדיקה לפני כחצי שנה- גילתה שרירן לא גדול שמסתיר את השחלה מצד ימין, וציסטה בשחלה שמאלית. בבדיקה אולטרסאונד לפני חודש אצל מומחה לכירורגיה וגנילית נצפה השרירן, הציסטה נעלמה.הרופא אמר שהוא לא רואה כל סיבה לדאגה והכאבים ככל הנראה נבועים ממערכת העיכול. וכן, לא המליץ לנתח. בחודשיים האחרונים,בהצעת רופאה, הפחתתי מוצרי חלב ואכן, יש פחות כאבי בטן כלליים, אבל כאבי האגן והירך הולכים וגוברים. בדיקת פאפ תקינה. האם כאבים כאלו אכן יכולים להגרם על ידי שרירן בלבד? מה הסיכון בניתוח ומה רמת בטיחותו? (בת 38, מתכוונת להרות בקרוב, ללא ילדים כרגע)

שלום רב, יתכן שהשרירן מהווה סיבה לכאבים, אבל לא בטוח. על מנת לשלול כל סיבה אחרת אני ממליץ לפנות לגבטרואנטרולוג ואולי יש מקום לבירור אצלו וגם לשקול בדיקת CT שלה בטן ושל האגן.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם