אסמיה - התייעצות בנוגע לפגיעה אפשרית בתפקודי כבד

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

22/02/2018 | 00:10 | מאת: אני

שלום רב, אני מטופלת באסמיה - כיום אני בסוף החפיסה השניה במחזור הטיפול השני. קיבלתי טלפון מקופת החולים לפיו יש חשש שנבדק שהתרופה פוגעת בתפקודי הכבד. אשמח לפרטים נוספים ואשמח לדעת מה מומלץ לעשות? אם הסיכון אכן קיים לא ברור מדוע לא נאמר על כך דבר מראש אלא רק עכשיו אחרי שכבר נטלתי 5 חפיסות?! עוד נאמר שמשרד הבריאות לא ממליץ על הפסקה למי שכבר נוטלת את הטיפול אלא על ביצוע בדיקות כל חודש וחודש לאחר סיום הטיפול - תוכן ההמלצה נשמע לי מוזר... מה התכלית של ביצוע בדיקות אם אין דרך להימנע מפגיעה? רק כדי לדעת אם נגרמה כבר פגיעה? יותר הגיוני להמליץ על בדיקה וככל שלא נגרמה פגיעה להמליץ על הפסקה ולא כפי שהומלץ להמשיך לקחת את התרופה ובכך להמשיך להיות תחת סיכון לפגיעה... איך ממשיכים מכאן?! תודה

שלום רב, אני אישית לא ממליץ על טיפול באסמיה, הרי מדובר באפקט זמני בלבד, אין שום סיכוי לפתור את הבעיה עם אסמיה. ולתרופה הזאת יש יותר מדי תופאות לוואי. אין לי תשובות על כל השאלות שלך, לצערי.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם