שרירני רחם

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

12/08/2011 | 18:42 | מאת: שרה

פרופסור פרידמן שלום אני בת 47 אם ל-3 ילדים. לפני כשנה התקנתי התקן רחמי והתגלו מיומות בגודל כ3 מ"מ אני בד"כ בריאה ללא אשפוזים ותרופות. בביקורת נוספת שנערכה אתמול בעקבות דימומים מעטים וכאבים נאמר לי כי המיומות כיום הן 5 מ"מ והן נמצאות מסביב לרחם (גודלן פי 2 מהרחם). לפי המלצת הרופא נאמר לי שאני צריכה לעבור ניתוח להורדת הרחם ללא השחלות. אבקש את המלצתך בנושא-האם יש צורך בניתוח זה.? האם יש אפשרות נוספת? (יש לציין כי אחותי בת ה-50 עברה לפני כחודש הוצאת הרחם ללא השחלות בעקבות שרירנים בגודל של 17 מ"מ ודימומים רבים והתעלפויות) תודה מראש שרה

שלום רבת האם יש לך עדיין התקן תוך רחמי? במידה וכן, ואת סובלת מדימומים רחמיים , דבר ראשון - להוציא התקן תוך רחמי. שינית, מיומות בגדלים 3 מ"מ או 5 מ"מ ( מילימטרים) לא יכולות לגרום בד"ל לשום תלונות. תבררי בבקשה שוב מה גודל של המיומות. שבת שלום.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם