חוות דעת - דחוף מאוד -

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

20/07/2011 | 13:57 | מאת: גלי

שלום ד"ר פרידמן אני בת 37 ללא ילדים, ב-3 בדיקות אולטרסאונד אובחן רחם שרירני 107/68/106 ושרירן גדול אחורי במידות 100X88 מ"מ שדוחק את הרחם לשמאל. חודשיים אחרונים סובלת מתופעות של כאבים בבטן תחתונה, בתוך הלדן צד שמאל בלבד, מוקרן לרגל שמאל ועצירות. התעניינתי בטיפול שמרני בעזרת אולטרסאונד ממוקד fus ואני כרגע לפני בדיקת mri בהמלצת היחידה בתל-השומר. 3 שאלות חשובות: 1- מה זה אומר שרירן אחורי? האם לא בתוך הרחם? ועד כמה מפריע לקליטת הריון? 2-ב US אחרון המליץ הרופא להסיר לגמרי את השרירן- שכן עלול לגדול במהלך הריון (באם נקלט) ולגרום בעיות קשות. מהי המלצתך? 3- שרירן אחורי- באיזו גישה ניתוחית תמליץ? האם כרוך בגרידה ומה חומרת הפגיעה ברחם של אישה שטרם ילדה?. אודה על תשובתך המהירה והחשובה.

20/07/2011 | 15:12 | מאת: גלי

שכחתי להוסיף שבפענוח בדיקת האולטרסאונד נכתב שרירן בגודל כ- 18 שבועות אחורי.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם