אימון לשריפת שומן

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

27/03/2013 | 18:18 | מאת: דרור

אני מעוניין לשרוף שומן ולהוריד אחוזי שומן מבלי לפגוע במסת שריר בצורה הטובה והאפקטיבית ביותר שיש כי אני בתהליך עלייה במסת שריר. מה היית ממליץ לי לעשות?

27/03/2013 | 22:20 | מאת: נדב

מצטער שאני קופץ,אבל אולי הבהיר לך כמה דברים דרור לעלות מסת שריר ובמקביל להוריד שומן זה לא דבר אפשרי בגדול על מנת לעלות מסת שריר צריך לאכול יותר ממה שהגוף צריך,ולהוריד שומן צריך לאוכל פחות ממה שהגוף צריך. מנסיוני האישי וגם בתור מאמן באמת שנתקלתי במקרים ששתי המטרות הושגו בו זמנית ירידה בשומן ובמקבי עלייה במסת השריר,אבל שמתי לב שהדבר קורה אצל מתאמנים חדשים ולא מתאמנים בעלי ניסיון,ובנוסף ראיתי שהדבר קורה אצל מתאמנים בעלי אחוז שומן גבוה מאוד שגם הם הורידו שומן ועלו מסה בו זמנית. נחכה לתשובה של חורש

דרור, בגדול אמת בדבריו של נדב, האפשרות להשיג את שתי התוצאות בו זמנית, תלויה בניסיון המתאמן ובעיקר מסת השריר והשומן האבסולוטיים שלו באותה העת. צריך לזכור שבדרך כלל מדובר על יחס ב- % של שרירי ושומן וכאן צריך לקחת מדדים אבסולוטיים ולא יחסיים. אם מסת השריר נמוכה ורזרבות השומן גבוהות מאוד (מעל 10 ק"ג) יש אפשרות לעלות מסה שרירית אבסולוטית, בו בעת שאדם נמצא בגירעון קלורי כתוצאה מאימון. אך אז צריכת הקלוריות שלו חייבת להיות גבוה מה – BMR. כאשר מדובר במתאמן מנוסה שמסת השריר שלו גבוה צריך להכין תכנית אימון שנתית, שיהיו בה תקופות עם ערך קלורי גבוה והוצאה קלורית פחותה עם דגש על אימון התנגדות, וכן תקופות של גירעון קלורי, עם הוצאה אנרגטית גבוה ואימונים אירוביים. בכל מקרה, אני ממליץ שהגירעון הקלורי לא יעלה על 500 קק"ל ביום.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ