פרוקטוז,ועוד משהו קטן..

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

31/01/2013 | 22:48 | מאת: נדב

היי חורש רציתי לשאול כמה שאלות 1)האם פרוקטוז יכול להאגר בתור גליקוגן? כפי לפי מה שאני זוכר הוא לא 2)אכילת שומן לא גוררת הפרשת אינסולין לעומת חלבון,ופחמימות אז השאלה היא אך השומן נספג,בזערת רמת האינוסלין הקבועה שנמצאת תמיד בדם?? או ש ח.שומן לא צריכות אינסולין בכלל כדי להאגר?? תודה כמו תמיד!

פרוקטוז, עובר מטבוליזם בכבד על ידי האנזים פרוקטוקינז, הוא יכל לעבור פוספורילציה ולהפוך לגלוקוז ואז להאגר כגליקוגן כבדי. צריכת יתר של פרוקטוז תוביל אותו למיטוכונדרית התא, הוא יכנס למעגל קרבס יהפוך לאצטיל קו-A ויהפוך בסופו של דבר לחומצות שומן מהסוג הגרוע ביותר. חומצות שומן אינן דורשות אינסולין כדי להיכנס לתוך התאים, יחד עם זאת שילוב של פחמימות עם שומנים יעלה את רמת האינסולין יותר מאשר פחמימות ללא שומנים, ומכאן הדרך קלה לתהליכים של השמנת יתר.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ