RM1

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

30/01/2013 | 01:18 | מאת: שניאור

http://www.criticalbench.com/weight-training-chart.htm 1)זה הקישור לטבלה של חישוב מספר החזרות המירבי ביחס למשקל המורם, מדוע יש קפיצה של 5% בין RM1 ל-RM2 ובכל השאר נשמרת פרופורציה קבועה? 2) האם טבלה זו לא מעוותת את העקרונות הפיזיולוגיים של היבטים שונים בעבודה על השריר? ( סיבולת, כוח מירבי, מסה ) בכל אחד מהם יש מנגנונים קצת נפרדים, תוצרי לוואי אחרים , וסוג סיבים אחר, כך שדי לא אמורה להיות פרופורציה שכזו... כדוגמא - האם מי שדוחק 100 קילו 5 חזרות , יכול לעבוד בקלות על שכיבות שמיכה עם משקל גופו ולעשות 30,40 חזרות ? ( כבר יצא לי להתקל בכאלו שאינם מסוגלים, ולא בגלל שהם שוקלים הרבה) טנקס !!

שניאור, חישובי הכוחות לפי הטבלה, מיצגים יחס שנכון בקירוב בקרב רוב האוכלוסיה, מובן שאדם שמפתח קבוצות סיבים מסויימות יקבל יחס פחות לינארי לטובת שיפור רב יותר במספר החזרות במשקל יותר נמוך. לגבי השינוי והקפיצה הגבוה יותר מחזרה אחת לשתים, הל ידוע לך שיש שוני מהותי בפעולת השריר בין חזרה ראשוני שמתבצעת ממצב נייח לבין החזרות הבאות שבהן יש הפעלה פליאומטרית של עם ברימה אקצנטרית השרירים.

05/02/2013 | 01:32 | מאת: שניאור

"לגבי השינוי והקפיצה הגבוה יותר מחזרה אחת לשתים, הלא ידוע לך שיש שוני מהותי בפעולת השריר בין חזרה ראשוני שמתבצעת ממצב נייח לבין החזרות הבאות שבהן יש הפעלה פליאומטרית של עם בלימה אקצנטרית בשרירים." - דווקא בגלל הבלימה האקצנטרית וההפעלה הפלאומטרית שבחזרות הבאות אני אוכל להרים בהם יותר משקל... לא כך?

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ