פעילות גופנית וקוצר נשימה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

08/11/2010 | 23:16 | מאת: יאיר

אני בן 40 שוקל 80 ק"ג (174). בריא בדרל כלל. בכל פעם שאני מתחיל פעילות גופנית, אני מרגיש קוצר נשימה. רק לאחר כ- 10 דק' מתחילה להפתח הנשימה ואני מרגיש טוב. מה עלי לעשות?

יאיר, קוצר נשימה במאמץ היא תופעה שמחייבת ברור והתיחסות רפואית. לפי סיפור המקרה ניראה שמדובר על אסטמה במאמץ, תופעה שניתן לפתור אם תתחיל את הפעילות שך באופן מדורג יותר וחימום מקדים של כ- 10 דק'. אולם אין לשלול גם אפשרויות נוספות ורצוי שתבצע בירור מקיף עם הרופא המטפל.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ