הליכה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

13/01/2013 | 16:30 | מאת: ניסו

לחורש שלום ברצוני לדעת האם הליכה בהליכון בחד"כ במהירות 6 נחשבת להליכה מהירה? והאם דופק 134 דהו טוב לשריפת שומן ? אני בחור בן 27 בריא בדר"כ בחוץ אני צעוד לפנים 5.5 ק"מ בזמן של שעה אם זה קצב טוב בתודה מראש ניסים

ניסו, מבלי להכירך,נראה על פניו שאתה מתאמן בדופק נמוך לאדם בריא בן גילך. בהנחה שדופק המנוחה שלך הוא בסביבות 65 פעימות לדקה את מתאמן באזור הנוחות - כ- 50% מרזרבת הדופק שלך. אני ממליץ לך לנסות לעלות בהדרגה את העומס עד שתגיע לדופק של 145-150 פעימות לדקה. דרגת הקושי שאתה צריך לחוות היא בסביבות 7-8 מיתוך 10. אם יש לך נתונים נוספים: מספר אימונים בשבוע, גובה, משקל, התקופה שאתה מבצע אימון סדיר, דופק במנוחה מוחלטת ודופק מקסימלי בבדיקת מאמץ, אוכל לתת לך נתונים מדוייקים יותר.

14/01/2013 | 16:24 | מאת: ניסו

3 אימונים בשבוע משקלי 95ק"ג 1.81 דופק מנוחה לפי מה שמדד לי המדריך בחד"כ הוא 96 דופק היכן אתה עושה את הבדיקת מאמץ ?והאם אתה עובד עם קופ"ח

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ