הקשר בין היפרטרופיה לכוח מירבי

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

11/01/2013 | 08:48 | מאת: שניאור

לכאורה נראה שאין קשר , היפרטרופיה - 8-12 חזרות ואילו כוח מירבי - 1-5 חזרות בלבד... אך רציתי להבין כמה דברים בנוגע לזה: 1) האם בשביל למקסם את פוטנציאל ההיפרטרופיה מומלץ ורצוי לשלב גם אימוני כוח מירבי בטווח של 1-5 חזרות? חשבתי על כך שכאשר מגדילים את חתך השריר באופן רגיל של מספר חזרות גדול , תמיד יהיו סיבי שריר שלא יקבלו גירוי ולכן לא יהיה בהם מצב של כניסת חלבונים המגדילים את נפח השריר. אולם כאשר עובדים גם על כוח מירבי, השריר מגייס בקלות ובאופן אוטמטי סיבי שריר רבים יותר (גם כאשר המשקל בינוני ומספר החזרות גבוה) , הם גם מקבלים גירוי ועומס , ולכן חתך השריר באופן כללי יגדל אף יותר.. 2)אותו דבר הפוך , בשביל למצות אימון כוח מירבי ולהגדיל את היכולת לייצר כוח מירבי יש חשיבות גם לאימון היפרטרופיה, ושוב השאלה שלי כאן האם זה בגלל שחתך השריר גדל לא רק בסיבי השריר הפועלים באופן רגיל, אלא גם באלה המגוייסים באימוני כוח מירבי?? (יותר יחידות מוטריות עובדות, והן מגייסות סיבי שריר נוספים מאלה באופן השוטף ביום יום) תודה תודה :-))

13/01/2013 | 23:20 | מאת: חורש

שניאור, נכון לשני הכיוונים,לכן אימוני הפרמידה המשלבים כוח וסבולת שרירית יכולים להתאים לספורטאי שחפץ בהגדלת נפח וכוח שרירי.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ