ספיגת ויטמינים\מינראלים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

23/12/2012 | 07:53 | מאת: נדב

היי חורש,מה שלומך? רציתי לשאול האם לדעתך עדיף לצרוך מולטיויטמין באופן חלוקה,למשל ל3 כדורים מאשר ל1? הרי יש ויטמינים שנאגרים בגוף,ויש ויטמינים שבכלל לא נאגרים כמו C,B אז אם הם לא נאגרים ולמשל לקחתי מולטי בבוקר,יש מצב שאולי בערב לגוף שלי יחסר ויטמינים(במצב רגעי כמובן)? רציתי לשאול לדעתך,תודה!

ראשית וללא שום קשר, אני תמיד בעד תפריט מלא ומגוון, בניסיון לקבל את כל המקורו והמיקרו נוטריאנטים באופן טיבעי 3 פעמים ביום. ויטמינים מסיסים בשומן נאגרים טוב יותר משאינם, אולם גם אם זמן החיים של הוויטמינים מוגבל, הם בדרך כלל ישארו במחזור הדם לפחות מספר שעות עד יממה. לכל חומר זמן מחצית חיים משלו בגוף האדם, ואף זה משתנה מאדם לאדם לסיטואציה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ