עזרה עם תרגילי חיזוק

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

28/06/2012 | 20:30 | מאת: שבי

חורש שלום מה המצב? שאלתי אותך על התרגיל הבא: http://www.coreperformance.com/knowledge/movements/squat-single-leg-balance.html רשמת לי:שהערך המוסף של התרגיל הוא שימוש בשרירים מיצבים שעובדים פחות בסקווט רגיל. 1.על איזה שרירים את המתכוון? 2.אני מבצע אימונים במשלקים גבוהיים בחדר הכושר. לדוגמא- סטיף דדליפט במשקל גבוה, סקואט עם מוט בשמקל גבוה לחיצת רגליים במשקל רציני וכו''''. התרגיל ששלחתי לך הכי קשה שעשיתי מזה שנים בחדר הכושר. תוכל להסביר לי מדוע דווקא התרגיל הזה בלי משקל רציני(קילו שניים בכל יד) הוא כל כך קשה אפילו יותר מהתרגילים עם המשקלים הכבדים? 3.האם התרגיל ששלחתי לך יכול למנוע פציעות ברכיים כמו מתיחה,קריעת רצועות?אשמח אם תסביר מדוע כן/לא? תודה רבה לך

מדובר בקבוצות שרירים, באזור האגן, הבטן והגב, שתפקידם, ליצב את השלד שלך במנח המדובר. תרגול של השרירים המיצבים הוא בעל חשיבות עליונה במניעה של פציעות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ