אימון פארטלק

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

11/06/2012 | 03:22 | מאת: אופיר

יש אימון ריצה שמבוצע בצורה הבאה: 55 שניות ריצה בקצב בינוני, ואז מגבירים ל5 שניות, לאחר מכן מבצעים ריצה בקצב בינוני למשך 50 שניות ואז מגבירים תקצב ל10 שניות, לאחר מכן 45 שניות בינוני ואז 15 שניות מהר, ככה עד שמגיעים ל45-50 שניות בקצב מהיר ואז חוזרים על אותו דבר מ5 שניות הגברה. משך זמן האימון: 20 דקות-35- דקות. כאשר מבצעים אימון זה על מה אנחנו עובדים? מה אנחנו משפרים? שבוע טוב ותודה

אימון קצבים משתנים, מתאים מאוד לריצות טקטיות או אימון למרוצים בתנאי שטח משתנים. השינויים בקצבים מעלים את חוב החמצן של הגוף ובו זמנית את ריכוז חומצת החלב בשריר, מצב שמחייב התאמה של הגוף לפעילות אינזימתית מתאימה לפרוק שלה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ