זהו , אני חותם את הנושא הזה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

21/05/2012 | 00:01 | מאת: שניאור

חילוף החומרים מושפע משלושה רכיבים מרכזיים: רמת המאמץ הפיזי, חילוף והחומרים במנוחה וטרמוגנזה - הפקת חום כתוצאה מעיכול המזון. לגוף יש אזור נוחות שבו הוא לא צריך להשקיע אנרגייה לצורך ויסוט חום- בין טפרטורות של 20-25 צלזיוס. מתחת ומעץ מתחילים מנגנוני ויסוט החום לעבוד וכן להגביר את הדרישה האנרגטית של הגוף, למרות שלא באופן מאוד משמעותי בהשוואה לפעילות גופנית. ישנם מחקרים הסוברים שההתאמה האקלימית המלאכותית- מיזוג האויר מעלה בצורה זו את ההסתברות להשמנת האוכלוסייה. אולם לומר שהגוף מוריד את המטבוליזם בזמן שיותר חם, לא ממש נכון, כי המנגנוני הויסוט ובעיקר ההזעה דורשים אנרגייה. לעומת זאת, איקלום לחום לאורך זמן יוצר שינויים שונים: לדוגמה, בסיבי השריר למצב שהם משחררים פחות חום ויעילים יותר ברמה האנרגטית - במילים אחרות זה אומר שפחות כוח "יבוזבז " על אנרגיית חום . ספורטאים שמגיעים ממדינות חמות ומתחרים בארצות קרות יחסית יהנו מיתרון ? ( בדיוק בגלל הסיבה הזו) ו- האם בקור חילוף חומרים יותר מהיר , וזאת בשביל להעלות את טמפ' הגוף? תודה :)

כדי לחממם את הגוף, בטמפרטורות נמוכות, שרירי השלד רועדים, מצב שמעלה את חילוף החומרים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ