כמה שיותר על חילוף חומרים מהיר

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

17/05/2012 | 19:12 | מאת: שניאור

האם אצלהם חם יותר מהרגיל? ( תוצר לוואי של שריפת קלוריות) אני לא מצליח לתפוס מבחינה אינטואיטיבית כיצד ייתכן שאחד אוכל יותר ואחד נאלץ לאכול הרבה פחות ולמרות שלשניהם אותה מסת שריר אחד שורף יותר קלוריות? לאן הולכת כל האנרגיה המיוצרת עקב המטבוליזם המהיר הזה? על מה היא מתבזבזת? תודה!!!!

18/05/2012 | 00:11 | מאת: חורש

שניאור, זה אכן עניין מורכב ולא תמיד כל כך פשוט להסבירו: ההסבר הפשטני הוא של יצור חום. אחד יהיה במאזן קלורי חיובי של 500 קק"ל ובאופן טבעי גופו יפיק חום מעודף האנרגיה והשני יאגור את הכל ברקמת השומן שלו.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ