בדיקות רפואיות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

16/05/2012 | 21:09 | מאת: מיכל

שלום לחורש. היום הבן שלי בן ה13 הלך לבדיקות רפואיות ששלחו אותו מקבוצת הכדורגל. במהלך הבדיקה הוא ישב על אופניים וחיברו לו אלקטרודות גם בבטן, בחזה ובגב. הוא נסע בסביבות 7-8 דקות על האופניים, ולבסוף הוציאו את התשובות של הבדיקות. השאלה שלי היא 1.מה הן הבדיקות האלה, מה הם מה רואים בתשובות? תודה רבה על העזרה....

מדובר בבדיקה ארגומטרית על אופניים: במהלך הבדיקה מסתכלים על התפקוד החשמלי של הלב במאמץ, בנסיון להעריך אם מאמץ גופני גבוה שאופייני לספורט תחרותי מסכן את ליבו. הבדיקות הן בהתאם לחוק הספורט המחייב את כל העוסקים בספורט תחרותי לקבל אישור בריאותי ממרפאת ספורט. לאמיתו של דבר ישנם חילוקי דעות , אם ישנה הצדקה וכן לגבי היעילות של הבדיקות הנ"ל, בעיקר בקרב ילדים, יכולת הניבוי שלהן היא נמוכה מאוד.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ