קירור מפרק במקרים של דלקת או שימוש יתר

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

09/05/2012 | 00:28 | מאת: שניאור

ממליצים לקרר את המפרק כאשר הוא מודלק, או כואב בשל שימוש יתר , וזאת בשביל שהדלקת לא תתפזר יותר... השאלה שלי למה לא לחמם את האיזור , ואז הדלקת באמת תתפשט בגוף , אך ריכוזה יירד בהרבה בכל שטח נתון ולכן לרעלים לא תהיה השפעה מזיקה ... ( זה קצת כמו לדלל כמות מעטה של רעל במיכל גדול של מים ולשתות .. חח)

שניאור, בשלב האקוטי 3-4 ימים לאחר פציעה מומלץ לקרר את האזור. הסיבה לכך נעוצה בעיקר בצורך למנוע דימום מקפילרות באזור הפציעה, והסננה של נאוטרופילים ומאקרופאגים, שמעודדים את התהליך הדלקתי.בשלב הכרוני, לאחר שבוע אפשר להתחיל לחמם בהדרגה כדי, בדומה למה שאמרת, לפזר את חומרי הדלקת.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ