רק הבהרה אחרונה בנושא

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

02/05/2012 | 10:39 | מאת: שניאור

" סבולת שרירית ומספר חזרות רב, לא דורש סיבים לבנים מסוג IIb, כי אם, סיבי שריר מסוג IIa, שהם בעלי יכולת כפולה לשחרר אנרגיה לאורך זמן רב יותר והם בעלי נפח קטן יותר." לגבי הנפח קטן יותר - בגלל זה נפוצה ההנחה , שחשבתי שהיא מוטעית , שדווקא האנשים המנופחים ( סיבי IIB ) הם פחות חזקים יחסית לנפחם? ועוד דבר אחרון - אותם סיבים הם בעלי נפח גדול יותר כי הם סופחים אליהם יותר נוזלים? ( שבפועל לא משמשים תפקיד ישיר בכיווץ )

03/05/2012 | 19:44 | מאת: שניאור

האם סיבי שריר מסוג lla מכילים הרבה כלי דם שבעצם מעברים חמצן ואספקת מזון... אז למה בכל זאת הם שוקלים פחות יחסית לנפחם ?

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ