שרירי הישבן

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

01/05/2012 | 21:15 | מאת: אנה

בשנים האחרונות הבינו את החשיבות של חיזוק וגמישות שרירי הישבן.במיוחד לספורטאים. . שאלתי היא: מה החשיבות של מתיחות לשרירי העכוז? 2.מתי למתוח את שרירי הישבן? האם לפני האימון או לאחריו? טנקס

אנה, נכון מאוד, ישנה חשיבות אבה לחזק ובאותה נשימה להאריך את שרירי הישבן, במיוחד למנוע את הקיצור שלהם שיכל לגרום לשקע מותני מופרז. אני ממליץ לבצע חימום דנאמי ומתיחות קצרות לשרירי הגב והישבן לפני האימן כמו גם ליתר השרירים ובסוף האימון לעבוד על שיפור טווח התנועה והגמשתו באופן ממוקד.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ