תוספי תזונה וכושר

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

27/04/2012 | 20:09 | מאת: מיטל

שלום, האם יש מקום להוסיף תוספי תזונה לשיפור הכושר ותחזוק הגוף? אני רוכבת על אופניים רכיבה מאומצת כשעה ביום שישה ימים בשבוע. אני מרגישה קצת לא נעים כלפי הגוף שלי שאני לא שוחה בשגעון הזה של Q 10 ושות'- אבל באמת שאין לי מושג (אני כן לוקחת תוספים אחרים למטרות אחרות). בקיצור אשמח לשמוע על מה אתה ממליץ וגם אם אינני לוקחת- האם זה אכן בגדר 'הפקרה' של הגוף+נזק עתידי מובטח שמחכה לי אי שם בפינה...? הרבה תודה.

מיטל, לא, את לא בסכנה מפעת חוסר שימוש בתוספי מזון. מעבר לכך במקרים רבים אנשים גורמים לעצמם נזק דוקא בעקבות שימוש יתר בתוספי מזון. חשוב להקפיד אל תזונה מאוזנת המתאימה לך כספורטאית. תוספי מזון מסיימים הוכחו כבעלי ערך מוסף לספורטאים, בעיקר ברמת ההתאוששות הטובה יותר. אם את מרגישה טוב ולא חשה תשישות כרונית, המשיכי להתאמן ולאכול נכון ודי בכך.

30/04/2012 | 13:07 | מאת: מיטל

במידה מסוימת ויש לי פגיעות אולי בגלל זה של המערכת החיסונית. אילו תוספי מזון למשל כן הוכחו שמסיעים ומה יכול כן להתאים במקרה שלי? הרבה תודה

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ