מושג שלא הבנתי

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

26/04/2012 | 20:36 | מאת: שבי

קראתי מאמר על שימוש בטכניקה של מקלחות ניגודיות חמים וקרים לאחר אימון. היה רשום שם: "ממריץ את מערכת העצבים האוטונומית". תוכל להסביר לי בפשטות מה זה אומר המשפט הזה? אני לא מבין במושגים האלה! תודה

מערכת העצבים האוטונומית,היא חלק ממערכת העצבים ההיקפית, שהיא חלק ממערכת העצבים של הגוף. מערכת העצבים האוטונומית אחראית על וויסות פעולות שאינן מכוונות באופן מודע, כלומר אינן נתונות לשליטת התודעה ונמשכות גם כאשר אדם ישן או מחוסר הכרה, כגון פעימות סדירות של הלב, הנשימה, הפרשת הזעה והרוק וכיווץ והרחבה של כלי דם. הקונטרסטים מגרים את הפעולות הנ"ל ובכך מביאים לתרגול של הפעולות העצביות שונות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ