טמפרטורת הגוף

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

13/04/2012 | 23:38 | מאת: רועי

בדרך כלל אומרים שחום הגוף הוא בין 36 ל37. האם זה נכון שלאחר האימון חום הגוף יהיה במעלה או שתיים יותר? בדרך כלל שאני מבצע אימוני טניס(כשעתיים) קלים הרבה יותר קל לי להתאושש מאימונים אלה, ולמחרת אני יכול להתאמן כרגיל. לאחר משחק טניב של כשעתיים(בממוצע), אני מבצע את אותו מערך ההתאוששות! אבל כיומיים לאחר הריצה אני אפילו לא מסוגל לבצע אימון קל! מה יש לנו נשאר לנו בשרירים שכל כך קשה לחזור להתאמן ביומיים האלה? הרי חומצת חלב אנחנו מפרקים בריצת שחרור, טווחי תנועה אנחנו מחזירים במתיחות וכו'. לילה טוב ותודה

נכון, טמפ' השריר עולה באימון אנטנסיבי. רמת המאמץ באופן טבעי בתחרות גבוה יותר מאשר באימון, רמות גבוהות של של אנדרנלין ואנדורפינים מאפשרות עיקוב של מסלול הכאב והגעה לרמת תשישות גבוה הרבה יותר. מדובר בשילוב של גורמים רבים שמביאים לתחושת התשישות: רמות נמוכות של אנרגיה תוך שרירית וריקון מאגרי הגליקוגן (סוכר השריר וה- ATP), תוצרים שונים מטבוליים שדורשים פינוי כולל חומצת חלב, שיארים חנקניים כתוצאה מפרוק שריר, הגוף צריך לתקן נזק רקמתי שנוצר במהלך הפעילות ועוד תהליכים ש\יכולים להתרחש גם מספר ימים לאחר התחרות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ