ספאזם?

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

02/04/2012 | 23:54 | מאת: איתי

האם כאשר יש "ספאזם" שרירי, לדוגמא שרצים ספירנט קצר ואז באמצע הספרינט שריר התאומיים נתפס בצורה קשה וכדי לשחרר צריך למתוח, האם לאחר מצב כזה יש לשים קרח על שריר התאומיים? תוכל להסביר מדוע כן/לא? תודה רבה

איתי, ספאזם שרירי, הקרוי גם cramp , יכל לנבוע במאמץ בדלדול רמות האנרגיה השרירית, שינויים מקומיים במאזן של מינרלים כמו מגנזיום, פוטסיום סידן וכו', התיבשות, ירידה בהספקה של חמצן ודם לשריר ועוד. מכאן שקרח לא יעזור במצבים הנ"ל. מומלץ לאפשר לשרירי מנוחה, למתוח אותו בהדרגה, לשתות ואף לחמם את המקום.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ