כאבים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

19/03/2012 | 07:35 | מאת: תמר

שלום, בתי בת 20 בקורס צבאי, הכרוך בסופו בבוחן בר-אור. 1. סובלת מכאבים(מתארת זאת כמו שריפה) בשוק (כנראה קדמת השוק מעל הברך) בעיקר לאחר ריצה,במנוחה ולא בזמן מאמץ (בעת ריצה הכאב מוקל אבל לא לגמרי), אולטראסאונד של השריר תקין, גם בדיקת EEG לא מסבירה את התופעה. האם יש הסבר כלשהו ודרך להקל כדי שתוכל להתאמן ולעבור את הבוחן? 2. אתמול נדרשו לראשונה לרוץ מרחק של 3000 מ' (במקום 2000 כרגיל) סיימה את המסלול והתעלפה. היא בריאה בד"כ, האם יש סיבה להתעלפות לאחר ריצה?

תמר, קשה לי להבין מתאור זה את אזור הכאב? אני מתאר לעצמי שאת מתכוונת לבדיקת EMG. הכאבים הנפוצים בקדמת השוק יכולים להיות מסיבות רבות: שברי מאמץ, דלקת, זרימת דם לקוייה באזור ועוד. על כל פנים מטריד אותי, העובדה שבתך התעלפה בזמן הריצה, זה אירוע חריג שדורש המשך ברור רפואי, לפני שהיא ממשיכה פעילות ספורטיבית מאומצת.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ