איך להתחיל

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

02/11/2010 | 19:35 | מאת: דינה

שלום רב, אני בת 59 סובלת מהשמנת יתר גבוהה bmi 38 סוכרת מטופלת בכדורים ועוד אי אלו דברים כמו לחץ דם מקבלת תרופות. הדבר הכי חשוב בעני וגם לפי דעת הרופאים לרדת במשקל. איך להתחיל בפעילות גופנית? מי יכול לתכנן עבורי מה לעשות? תודה דינה

על רקע גורמי הסיכון והגיל, אמליץ עם לבצע בדיקת אקג במאמץ ואקו לב, בטרם תתחילי בתוכנית הפעילות. בדיקת המאמץ בשילוב עם מידע על התרופות, מצב הסוכרת שלך יכולים לעזור לפיזיולוג לקבוע לך דופק המטרה שהיהיה היעיל עבורך. רצוי מאוד לבצע את הפעילות במסגרת מתאימה תחת השגחה רפואית במכון לפעילות גופנית בסיביבת מגוריך.אולם באם אין כזה תוכלי להתחיל בהליכה יומיומית (חשוב שתתבצע כל יום). גם אם לא תוכלי להתמיד יותר מ- 15 דקות בהתחלה - יש בזה תועלת. נסי לעלות את משך ההליכה היומית ב- 5 דק' בכל חודש עד שתגיעי ל- 60 דק' רצופות. בהצלחה רבה!

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ