הורדה במשקל המשך

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

29/10/2010 | 19:19 | מאת: רן

שלום רב רציתי לדעת איזה סוג בדיקות מטבוליות מבצעים? האם זה כמו שנעשה בווינגיט? בברכה רן

הבדיקות המטבוליות מתבצעות על ידי מכשור מיוחד, המתבסס על אנליזה גזית של, צריכת החמצן ופליטת הפחמן הדו-חמצני כפועל יוצא של המטבוליזם התאי. כך ניתן לקבל מידע מדוייק על כמות הקלויות היומית שגוף צורך, הן במנוחה והן במאמץ. בנוסף ניתן גם לעמוד על איכות חילוף החומרים התאי, כלומר להעריך מאיזה מקור אנרגטי מגיעות הקלויות: סוכרי, חלבוני או שומני. מהתוצאות שמתקבלות ניגזרת תוכנית הדיאטה והאימון ואפשר לווסט את הערך הקלורי של הדיאטה ואת הרכבה. שיטת הבדיקה נקראת קלורימטריה לא ישירה והיא השיטה המדוייקת והמקובלת ביותר.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ