הסבר פשוט של כיווץ כלי הדם

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

12/09/2011 | 23:49 | מאת: לי

שאלתי אותך בקשר לשימוש במים קרים לאחר אימון אינטנסיבי והסברתי לי בצורה נהדרת אבל אם תוכל להסביר לי מעט יותר לעומק די זה דבר שמאוד מעניין אותי:) 1.מה זו הפעולה הזאת "כיוווץ כלי הדם" עם מים קרים? תודה חורש יתותח

מערכות ויסוט החום של הגוף (טרמורגולטוריות), מובנות כדי לשמור על טמפרטורת גוף מאוזנת בתנאי סביבה משתנים. כלי הדם הפריפריים - בעיקר נימי הדם הקטנים מתכווצים בסביבה קרה, כדי לא לאבד את חום ליבת הגוף בסביבה קרה ולהפך בסביבה חמה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ