היפרטרופיה של תרגילים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

26/08/2011 | 23:54 | מאת: אופיר

המטרה שלי היא הגדלת מסת שרירי. האם תרגיל הסטיף לג דד ליפט עם משקל גבוהה גורם להגדלת שריר האמסטרינג? אני לוקח מוט מניח אותו על הצוואר, אז אני יורד לסקוואט ואז מנתר לגובה ואז עוד פעם עם הנחיתה אני יורד עוד פעם לסקוואט ואז עוד פעם מנתר. אני משתדל לעשות את התרגיל הזה בזהירות עם משקל קל. שאלתי היא האם למרות שהמקשל לא כבד עדיין יש היפרטורפיה גדולה לשרירי ה4 ראשי?

תרגילי "הדדליפט" אכן מחזקים את שרירי הגב וגם את ההמסטרינג, אולם מומלץ לבצע בנוסף גם תרגילי כפיפת ברך אם ברצונך להתמקד בהמסטרינג. תרגיל הסקווט בקפיצה אותו את מתאר יביא להגדלה של המסה השרירית גם עם משקל קטן, כי האנרגיה הנדרשת לכל ס"מ של קפיצה ונחיתה, דורשת גיוס רב של יחידות מוטוריות- של סיבי שריר מהירים, הם גם סיבי השריר שמביאים להפרטרופיה. עם זאת הזהר בביצוע התרגילים, הם עלולים להביא לפציעות לספורטאי לא מיומן וללא בקרה מקצועית מתאימה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ