למה מתכוונים- .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

14/10/2016 | 01:46 | מאת: זיו

כשנאמר שאינסולין מכניס את הסוכרים לתאי המטרה ( תאי שריר) ?? אלו סוכרים הנאגרים בשריר בצורה של גליקוגן והם שמה לשם אחסון, או שמדובר על סוכרים הנאגרים בשריר לשימוש בו בעת כסוכר זמין... שאלת המשך- מהיכן מגיעה אנרגיה לשרירים? מגלוקוז בדם, מסוכרים זמינים בשרירים או ממאגרי גליקוגן בשרירים שמתפרקים לזרם הדם ומשם שוב לניצול של השרירים? ( סליחה על הבלאגן!! ) תודה ושבת שלום !!

הי זיו, סוכר נאגר בגוף הן ברקמת השריר והן בכבד כגליקוגן. מדובר בגלוקוז. לגבי השאלה השניה - כל התשובות נכונות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ