פקטורי גדילה .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

24/09/2016 | 13:04 | מאת: רז

היי, אני מצרף מאמר שמדבר על כך שמסת שריר שגדלה אצל מתאמנים בחדר כושר אינה ביחס ישר לכמות הטסטוסטרון והורמוני הגדילה שקיימים באותו מתאמן או שאפילו רמתם של הורמונים אלה עולה בעקבות אימון אינה משפיעה על הגידול של מסת השריר... אז אם לא הורמונים אלה זה אז מה כן משפיע? מה גורם לבנייה של שריר, מסת עצם צפופה וירידה במשקל?? אימוני רגליים הידועים כמגדילים הורמון גדילה והפרשת טסטוסטרון בעצם אין להם כל חשיבות בגידול של המסה הכללית בגוף? מפתחי גוף מקצוענים המשתמשים בהורמונים ממקור חיצוני מבזבזים את כספם, זמנם ובריאותם במחשבה שכך יוכלו לגדול יותר? https://www.sciencedaily.com/releases/2012/06/120614130946.htm

הי רז, שאלה טובה: עיינתי במאמר וכמדען בתחום הפיזיולוגיה יש לי לא מעט ביקורת על הקשר שבין הבדיקות שנערכו למסקנות החוקרים. אין ספק שיש קשר בין רמות של הורמונים אנבוליים למסה שרירית. רואים זאת באופן ברור אצל מפתחי גוף וחיות שמזריקים להם הורמונים מוצאים עלייה משמעותית במסה שרירית. יחד עם זאת כאן מדובר ביצור אנדוגני (של הגוף) של הורמונים ובריכוזים קטנים יותר. ברמה האנדוקרינית (הורמונלית) ידוע שלא רק ריכוז ההורמון משפיע, אלה גם הרגישות של הקולטנים שלא וזה ככל הידוע לי לא נבדק. שנית, ידוע שגירוי המתיחה של השריר הוא המרכיב המרכזי שמשפיעה על גידול במסה וזה בתורו יוצר היפרטרופיה גם במסלולים לא תלויי טוסטסטרון והורמון גדילה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ