פציעה של גידים במאמץ יתר

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

16/09/2016 | 15:07 | מאת: גיל

שלום רב, למה זה שבמאמץ יתר גם הגידים יכולים להיפגע? אני לא שואל על קרע מתנועה לא נכונה,אלא על מיני קרעים שמצטברים בגיד כמו בשריר. כשאני מתאמן אני יודע שהשריר עובר קרעים מיקרוסקופיים ואז מתאחה במנוחה,אבל איך זה יכול להגיע למצב שבו גם הגיד נקרע? השריר מושך את הגיד שמזיז את העצם-אז למה שהגיד ייפגע כשהשריר עייף? תודה רבה1

שאלה מצוינת: למעשה במצב של מאמץ מבוקר, העומס וכוחות של הווקטורים המכנים,על הגידים נבלמים על ידי התכונות האלסטיות של השרירים ושל המבנים האלסטיים סביבם. אך כאשר השריר נושא משקל גדול, או כאשר הוא מתעייף, השריר מאבד חלק ניכר מהאלסטיות שלו וחלק גדול יותר מעוצמת המתיחה "נופל על הגיד עצמו".

27/09/2016 | 23:40 | מאת: גיל

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ