שאלה על ריצה לעומת הליכה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

12/09/2016 | 10:42 | מאת: רני

אנרגיה אלסטית-קראתי שכשרצים השרירים נעשים נוקשים יותר כדי לאפשר לאנרגיה אלסטית להישמר בגיד וכך יש שימוש יותר טוב של האנרגיה בריצה לעומת הליכה. אבל לא מובן לי למה השרירים צריכים להתכווץ יותר?כדי לאפשר יציבות לאיזור ואז רוב הפעילות נוצרת כתוצאה של שימור אנרגיה בגיד שמתארך והמתכווץ בריצה? תודה

ככל שתנועה ביומכנית מתבצעת באימפקט גבוה יותר (מעבר מהליכה-ריצה-ניתור), כך יש מעורבות גבוה יותר של פעולת שרירים מקבעים. כלומר שרירי השלד מתכווצים ומקבעים את המפרקים, בכדי שלא "נמרח" על הרצפה בזמן הנחיתה. באותה עת, יש חשיבות ,רבה לרכיבים האלסטים של הרקמות, שבעת הנחיתה ססופגים את הזעזוע, נמתחים כמו קפיץ- אז לקראת המשך התנועה משתחרר"הקפיץ" ומסייע לנו בהמשך התנועה. ברמה פיזיקלית אנרגיה פוטנציאלית, נאגרת כאנרגיה אלסטית ומשתחררת כאנרגיה קינטית.

15/09/2016 | 15:04 | מאת: רני

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ