יכולת הגדילה של השריר לפעול מהר

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

03/09/2016 | 01:02 | מאת: אביאל

דר שלום רב, עפ הבנתי כאשר מנסה לפתח את הFAST TWITCH FIBERS של השריר,סיבים אילו גדלים,שאלתי היא האם היכולת של השריר לזוז מהר יותר נובעת גם מגדילה של סיבים אילו וגם מהקשרים שיש לאותו במוח לנוירונים הממוקמים בשריר עצמו? תודה

שריר גדול יותר יכל לעבוד מהר יותר כנגד התנגדות, בגלל היהחס ההפוף שבין כוח למהירות. אימון יכל לשפר מהירות גם על ידי תגובה עצבית טובה יותר, אבל לא מדובר ברמות מורכבות של עבוד עצבי, אלה ברמות נמוכות יותר של נוירונים מוטוריים וגיוס יחידות מוטוריות ברמה של מערכת עצבים פריפרית. אלה אם כן ישנה למידה מוטורית מורכבת.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ