שומן אף הוא גורם לאפקט אינסולין .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

31/08/2016 | 01:07 | מאת: רזי

אינסולין רמתו עולה כאשר יש אכילה של סוכרים פשוטים, אך גם רמתו עולה כאשר נכנסים לזרם הדם חומצות שומן.. אם כן איך הוספת שומנים למזון פחמימתי מורידה את הערך הגליקמי שלו והפחתה של כמויות אינסולין? ( המלצה של הדיאטנים להוסיף מעט שמן או שומן למזון של פחמימה) האם זה משנה אם זה שומן צמחי? שומן ממקור של החי? שומן חד בלתי רווי ? תודה!!

הי רזי, אכן אתה מעלה סוג של פרדוקס מעניין. ראשית, יש להכיר בכך, שהתגובה לפחמימות והפרשת אינסולין היא אינדיבידואלית ושונה מאדם אחד לשני. לאחרונה התחלנו לקבל מידע שאספנו ממדי סוכר רציפים, גם מאנשים בריאים שאינם חולים בסוכרת ומצאנו שישנה שונות רבה באכלוסייה. שנית, לעניין הפרדוקס: שמונים אכן מאיטים את קצב הספיגה במערכת העכול ולכן יש אמת בדבר הדיאטניות. אולם כאשר נספגים בשילוב עם פחמימה במחזור הדם, הם מעלים את רמת האינסולין ביתר. לכן יש כאן עניין של מינון, שילוב של כף שמן תסייע ברם למתן את התגובה החדה של האנסולין במחזור הדם, בגלל קצב ספידה איטי יותר...אבל חצי כוס שמן, אולי תאט את הספיגה, אבל בשילוב של הערך הקלורי שלה וכאשר כן תספג ךמחזור הדם תעלה את רמת האינסולין במספר מונים...זה ההבדל.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ