פציעה שדורשת הלחמה ארוכה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

31/07/2016 | 13:05 | מאת: ירון

דר שלום רב, בעת אימון ישנם קרעים מיקרוסקופיים של השריר שהגוף מאחה עם הזמן,מה ההבדל בין קרעים אלו לבין פציעות בשריר או בגיד מה שבאנגלית נקרא STRAINE MUSCLE? לא מכוון לקרע של השריר מהגיד ,אלא למתיחה (אם אני לא טועה) של השריר וכתוצרה מזה פציעה של הגיד (גם לא בטוח שאני צודק פה). אז מה קורה כשיש פציעה כזו שלוקחת שבועות וחודשים לעיתים להתרפא? תודה רבה

הי ירון, זו שאלה מצויינת. ההבדל כרוך במידת הפציעה והנזק לרקמה. כאשר הנזק הוא גדול ומערב כלי דם, אז רמת הדלקת האזורית עולה, ישנה הסננה של כימיקלים שגורמים לגירוי עצבי וכראב שיכול להתרחש תקופה ארוכה. לעומת זאת, כאשר הפציעה היא כלה, הגוף מצליח לתקן אותה ואף לפצות על הנזק וההתאוששות יכולה להיות משסםר שעות עד ימים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ