חוזק ועוצמה בפעולת השריר באימון

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

16/07/2016 | 18:19 | מאת: חיים

שלום רב, שמתי לב האימון שכשאני נותן מכה של אגרוףPUNCH-אם אני מכווץ את שריר הזרוע טיפה המכה אוטומטית יותר חזקה ומהירה,מאשר יד משוחררת לפני המכה. מדוע זה? תודה רבה

החשיבות היא כיווץ של ליבת הגוף בעת המכה, בצורה זאת, יותר אנרגיה משופעלת בכיוון התנועה. אפשר שאתה מכווץ את כל הגוף, בעת כיווץ הזרועה ואתה משייך את העלייה בכוח לכיווץ הזרוע.

31/07/2016 | 13:07 | מאת: חיים

כלומר כיווץ מודע של השריר לפני הפעולה עצמה מביאה ליותר אנרגיה בפעולה עצמה??

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ