שאלה לגבי עבודת השרירים באמה וביד וסוג הסיבים שלהם

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

10/06/2016 | 00:18 | מאת: שלומי

דר שלום רב, האם אפשרי לאמר לי איזה סוג של שרירים נמצאים באמה ובשרירי היד הפנימיים? האם הם LOW TWITCH או FAST TWITCH? קראתי שבאמה הם SLOW TWITCH ועכשיו לא ברור לי אז איך יכול להיות שהאצבעות יכולות לנוע במהירות אם השרירים הם סיבים איטיים? -האם זה נכון לומר שכל שריר מורכב גם וגם מסוגי הסיבים האלו אבל יש לו יותר מסוג מסויים? -איך מהירות נבנית בשריר הם נוספים לסיבים של הFAST TWITCH יותר משהוא שגורם להם לעבוד אפילו מהר יותר? תודה רבה

נכון מאוד, בכל שריר השלד יש ספקטרום שכולל שרירים בעלי מאפינים שונים, מהירים ואיטיים. הרכב הסיבים והיחס בין הסוגים השונים משתנה בין אדם לאדם ובין קבוצות שרירים שונות. נניח בבטן, בשוק ובאמה יש הרכב דומיננטי יותר של סיבים איטיים. שרירי האמנה בנויים בכדי לאפשר פעולה מתמשכת ולא להתעייף- לכן הם צריכים להתאפיין בסבולת גבוה. העובדה שהאצבעות נעות מהר, קשורהבמיקום הגדים והרדיום הקצר של המוממנט באצבעות, שעובד בדומה להילוך גבוה בתיבת הילוכים- יודע להפיק מהירות, אך לא כוח.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ