סחוס ותהליך דלקתי .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

31/05/2016 | 14:45 | מאת: מאמן חד"כ

שלום רב, הסחוס משמש הגנה על עצמות המפרק מפני חיכוך של העצמות זו בזו, כשהוא נהרס יש חיכוך ונוצרת דלקת מקומית, נפיחות ואודם. אם אין אספקת דם לאיזור הסחוס אז מדוע נגרמת דלקת באיזור הזה? הרי דלקת תלוייה בהזרמה של תאי דם לבנים, ציטוקונים ועוד לאיזור הפגוע בזרם הדם... ואם יש אספקת דם, אז מדוע אין חידוש יעיל של סחוס כשהוא נשחק?

ראשית, למרות שאספקת הדם פחותה, קיים חילוף חומרים בין כלי הדם שעוטפים את המפרק לבין המפרק עצמו. שנית תגובה דלקתית ברקמה יכולה להתרחש גם בהעדר אספקה ישירה של דם אליה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ