שחיקת פרקים .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

31/05/2016 | 11:02 | מאת: דניאל

היי!! אם הגיל ישנם תהליכים של שחיקת סחוס והיווצרות של תהליכים דלקתיים וכאב בגלל שהסחוס המצפה את חלקי המפרק מדלדלים ועצם באה במגע עם עצם .. יש אולי מחקר של השתלת כלי דם מתוך הגוף עצמו כלומר העברת כלי דם באיזר הברכיים לדוגמא לאיזור הסחוס, כך שזרימת דם והתחדשות הרכיבים המזינים את הסחוס יגרמו לחידוש הסחוס באופן קבוע כאשר?

לא ידוע לי על התערבות כירורגית, מהסוג המוזכר. מדובר בכלי גם קטנים מאוד. יחד עם זאת כמובן שניתן לעודד זרימת דם מקומית וכן תהליכי צמיחה של כלי דם באמצעות גירויים המופקים על ידי פעילות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ