מתיחות זה טוב ? . .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

30/05/2016 | 08:57 | מאת: דנית

ראיתי פה באחת התגובות שלך שמתיחות הן טובות לשרירים , אך הם טובות גם באיזשהו אופן לגיד או לחיזוק שלו? הגיד מורכב מיחידות המקנות לו חוזק של קולגן וחשבתי שמתיחה שלו יוצרת בו "חורים" מיקרוסקופיים או חללים קטנים מאוד שלתוכן קולגן חדש נכנס וגורם לחיזוק אף יותר של הגיד? ישנם אולי עוד הטבות עם הגידים בכל הקשור למתיחה? בברכה דנית!

נכון, הגירוי שיצרת המתיחה לגידים מעודד תהליכי בנייה והתחדשות שלו, כמו גם סידור מרחבי יותר טוב של הרימה ושיפור של האלסטיות של הגיד. כל זאת בתנאי שהמתיחה מבוקרת ולא יוצרת טראומה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ