הורמונים אנאבוליים .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

20/05/2016 | 15:15 | מאת: מאמן חד"כ

היי!! האם בדומה לכך שסיבים אדומים מצויים יותר אצל אנשים מבוגרים, גם אצל ילדים ניתן למצוא אחוז גבוה יותר של סיבים אדומים ורק בגיל ההתבגרות עם הפרשת הורמון גדילה וטסטוסטרון בצורה מוגברת יהיה להם יותר כוח והסיבים יהפכו יותר לבנים? מפתחי גוף המזריקים לעצמם הורמוני גדילה וטסטוסטרון הרכב הסיבים שלהם יהפוך ללבן הרבה יותר, כלומר האם יש השפעה של הורמונים אלה על הרכב הסיבים באופן ממשי?

שאלה טובה, ישנן עדויות מחקריות שלאוכלוסייה מבוגרת יש אחוז גבוה יותר של שרירים לבנים מסוג 2B, שהם בעלי יכות אנאירובית גליקוליטית. ראה קישור למאמר: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9376893 למפתחי גוף יהיו גם אחוז סיבים לבנים גדול יותר, כתוצאה מאימוני ההתנגדות וגם השימוש בחומרים אנבוליים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ