סיבים אדומים, תרגול איזומטרי , וסגירה של כלי הדם

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

19/04/2016 | 19:43 | מאת: סמיר שוקרי

בחדר כושר אצלנו יש מבוגרים רבים שנותנים שכיבות סמיכה בלי בעיה מיוחדת, אותו דבר בתרגילי בטן הם יכולים להתמיד לאורך זמן עם חזרות רבות במגוון תרגילים לבטן- אני רואה בזה הוכחה לכך שאצלהם הסיבים האדומים המאפיינים את הגיל המבוגר אכן עושים את עבודתם :) אך פתאום שעושים מעבר לתרגילים סטאטיים, גם למשך זמן ארוך ( ולא כמה שניות) , תרגילים כמו מנח של שכיבות סמיכה בזווית שהראש קרוב לקרקע או פלאנק במצב סטאטי , פתאום פה יש להם ירידה חדה בביצוע - יש מצב שסיבים אדומים הם צריכים יותר זרימת דם חופשית ואילו בתרגילים סטאיים כמו אלה אז הלחץ השרירי על כלי הדם סוגר מעבר חופשי של זרימת דם, ומכאן הקושי בביצוע? תודה !!

תרגול סטטי, אכן יצר לחץ של בשריר על כלי דם ואף מעלה את לחץ הדם והעומס על הלב, אולם להערכתי הגורם המגביל את האכלוסייה בתרגילים שאתה מזכיר, הוא דווקא החולשה של השרירים המיצבים ששותפים לתרגול הסטטי. הללו חלשים יותר במקרים רבים בגיל מבוגר ולכך הקושי. לכן, חשוב מאוד לתרגל את שרירי אותם.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ