דלקת - טוב ליהודים או לא טוב? :)

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

08/04/2016 | 01:57 | מאת: רז

לגידים הנחבלים משימוש יתר לוקח זמן רב להתרפא כיוון שאין להם אספקת דם רבה כמו לשריר - מדוע אספקת דם מוגבלת גורמת לריפוי איטי יותר? הרי אם אין זרימת דם מוגברת לאיזור אז לא אמורה להיות דלקת רבה, כלומר זרימת דם המוגבלת מעבירה בזרם הדם פחות תאי דם לבנים המפרישים ציטוקינים שגורמים לדלקת האופיינית ולתחושת כאב ונוקשות בתנועה ... ובכללי- דלקת זה טוב או לא טוב, או שהכול תלוי במידה שלה? רוב תודות!!

תהליכי דלקת, חיוניים לצורך ריפוי של חבלות ופציעות, כפי שאתה מתאר הם מעודדים את זרימת הדם ומאיצים את חילוף החומרים במקום הפציעה עד לריפוי מקומי. מכאן שדלקת היא תהליך טבעי וחשוב. כאשר יש אספקת דם מוגבלת, בגלל הפיזיולוגיה והאנטומיה של הרקמה, אז תהליך הריפוי איטי יותר. כך בגידים וכך גם במצבי חולי לדוגמה בחולי סוכרת עם קושי בריפוי פצעי הסוכרת. הבייה בתהליכי דלקת היא כאשר היא חורגת ממסגרת הזמן והתפקיד שלה והופכת כרונית. אז היא יכולה להיות הרסנית ולשנות את התכונות של הרקמה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ