הרכיבים האלסטיים גם יכולים להפריע?

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

29/02/2016 | 14:08 | מאת: מוקי

אם ברצוני לפמפם בייספס, אז בסוף התנועה של הכפיפה הרכיבים האלסטיים של הטרייספס השריר האנטגוניסט יפריעו לי תאורטית? אם לא אז מה כל הקטע של רכיבים אלסטיים, שהרי הם יעזרו לי בכפיפה של שריר האגוניסט אך יפריעו לכיווץ מקסימלי של שריר אנטגוניסט עד לסוף הטווח ..

בדיוק לשם כך מופעל רפלקס מיוחד שגורם להרפייה של השרירים האנטגוניסטיים בעת מאמץ של האגוניסטים, במסלול עצבי שמגיע דרך נוירוני אלפא לעמוד השדרה, כך שההתנגדות של הרכיבים האלסטים בדוגמה שלך היא שואפת ל-0.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ