יש איזה ניסוי שתמיד משעשע

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

01/02/2016 | 20:07 | מאת: שילת

שאוחזים מישהו כך שלא יוכל להרחיק את הזרועות מהגוף ומבקשים ממנו להפעיל כמה שיותר כוח והוא לא מצליח להרחיק את הזרועות הצידה , אחרי כן עוזבים ושהוא מתבקש להרפות הזרועות מבצעות הרחקה בכתף באופן טבעי.. איך זה ?

בשלב הראשון מתרחש כיווץ סטטי של השריר ללא תנועה, בגלל שכוח המתנגד שווה לכוח המכני של שרירי הכתף. בשלב ב' יורדת ההתנגדות לתנועה, בעת שעדיין קיימת עוררות של שרירי הכתף, אשר מקבלים עדיין מסר עצבי להתכווץ, למרות שהתנגדות ירדה, הטונוס הפלקסורי של השרירים עדיים גבוה והם ממשיכים עם הכיווץ והפעם יוצרים תנועה מכנית.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ