זה טוב גם למניעת פציעות?

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

18/01/2016 | 20:52 | מאת: עופר לוי

"טכניקת אימון שבה אדם מכווץ את האנטגוניסט לפני פעילות של האגוניסט יכולה אצל אדם בריא לזרז את ההתאוששות השרירית ואת חידוש מקורות האנרגיה שלו, אך לא את הכוח המקסימלי שהשריר יכול להפיק, כי בזמן התרגיל השריר הנגדי יעבור אינהביציה גם ללא קשר כיווץ מוקדם שלו." מדוע כיווץ של האנטגוניסט לפני התרגיל מזרז תהליכי התאוששות וחידוש של מאגרי אנרגיה? תודהההה:)

היות ובאותו רגע שהשריר מקבל פקודה להרפייה, כמות הדם והאנרגייה שמגיעים איליו מתעצמים, מה שמאפשר התאוששות טובה וחילוף חומרים טוב יותר בשריר

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ