HOLD RELAX PNF

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

15/01/2016 | 16:50 | מאת: עופר לוי

היי חורש יש את השיטה למתיחה יעילה יותר שמכווצים את השריר שאותו רוצים למתוח ל10 שניות ולאחר מכן ההרפייה שלו נעשית טובה יותר וניתן למתוח אותו בקלות רבה.. אם אני אשתמש בזה קצת אחרת שאכווץ את השריר האנטגוניסט לשריר שעליו אני רוצה לעבוד באימון כוח , אז אותו שריר אנטנגוניסט יפחית מההתנגדות "הטבעית" שלו ויאפשר כיווץ יותר חזק בשריר האגוניסט ?

15/01/2016 | 16:52 | מאת: עופר לוי

קודם מתרחש כיווץ סטאטי בשריר האנטגוניסט ל-10 שניות ולאחריו הרפייה שלו וכיווץ דינאמי של האגוניסט

נכון שתבניות מוטוריות יוצרות הרפיה של השריר האנטגוניסט - על ידי אינהיביציה של העצבוב שלו. זו לא בדיוק מקביל לשיבוש קשת הרפלקס בטכניקת PNF הקשורה ברפלקס המתיחה. טכניקת אימון שבה אדם מכווץ את האנטגוניסט לפני פעילות של האנטגוניסט יכולה אצל אדם בריא לזרז את ההתאוששות השרירית ואת חידוש מקורות האנרגיה שלו, אך לא את הכוח המקסימלי שהשריר יכול להפיק, כי בזמן התרגיל השריר הנגדי יעבור אינהביציה גם ללא קשר כיווץ מוקדם שלו.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ