שינה מחולקת

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

14/01/2016 | 14:31 | מאת: סלבה

אני לפעמים עובד 2 משמרות ביום, וביום האתמול הולך לישון מאוחר וקם מאוד מוקדם, האם יש יתרון לישון שעה שעתיים באמצע היום בנוסף ? זה נכון ששינה מחולקת היא אף טובה יותר מאשר שינה רציפה?

נכון ששינה מקוטעת מאפשרת לצמצם את מספר שעות השינה. יחד עם זאת היא צריכה להתאים למעגלים הביולוגיים ומחזורי השינה הטבעיים של כל אדם ואדם. הנ"ל מושפעים משינויים הורמונליים במהלך היממה, ששינה מפצלת ובזמנים לא קבועים עלולה לשבש.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ