חלון הזדמנויות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

29/12/2015 | 13:50 | מאת: עופר לוי

חלון ההזדמנויות של אכילת חלבון לא חל על 99% מהמתאמנים, ואין לו השפעה על מסת ובניית השרירים, אך האם חלבון איכותי + פחמימה וירקות הנצרכים מייד בתום האימון תורם להפסקת התהליך הקטבולי מהר יותר ולכן ההתאוששות תהיה מהירה יותר? יש לכך השפעה גם על מדדי דלקת שמופיעים אחרי אימון, כלומר תהליכים דלקתיים מופסקים מהר יותר וקצב הריפוי מהיר יותר???

עופר, מהיכן הקביעה שלך שאין חשיבות לחלון ההזדמנויות לאחר האימון. ישנם מחקרים רבים שמאמתים את החשיבות של תזונה מותאמת, הכוללת חלבון מלא ופחמימות לאחר אימון. החשיבות לכך היא הצורך למלא את מאגרי הסוכר בשריר (גליקוגן), למנוע פירוק שרירי וכך לעודד מטבוליזם של חלבוני השריר. נכון שיש שטוענים שחלון ההזדמנויות הוא לא בדיוק שעה ואפשר שמתיחס לטווח זמן ארוך יותר שעתיים עד 48 שעות מרגע הפעילות. כאן אין הסכמה מוחלטת, אך אין עוררין על כך שיש חשיבות רבה לתזונה מותאמת ומלאה לעודד התאוששות ותהליכים של בנייה בשריר לאחר אימון.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ