משקל- נפח

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

12/12/2015 | 11:29 | מאת: משה

שריר שוקל יותר משומן, זה אומר שאם ניקח שריר באותו הנפח של שומן הוא ישקול יותר , אך האם יש הבדל ביחס משקל - נפח כאשר מדובר בשרירים בעל תכונות אירוביות ושריר המאופיין בתכונות של כוח מקסימלי? האם מיופיברילים/ סיבים אדומים שוקלים יותר ביחס לנפח שלהם ממיופיברילים/ סיבים לבנים ? תודה!!

הצפיפות והמשקל הסגולי של השריר גדול בכ- 17%-20% מהצפיפות של השומן. לכן ליטר של שריר ישקול לערך 1060 גרם בעוד שליטר של שומן ישקול בערך 900 ג"ר. ההבדלים בצפיפות נובעים בגלל כוחות המשיכה והארגון הצפוף יותר של קשרי המימן במולקולות המים של השריר, לעומת שרשראות השומן. ההפרשים במשקל הסגולי של סבי השריר השונים עצמם הוא זניח.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ